Europees management

Karl Morris

Managing Director en Senior Vice President, European Operations

 

Karl Morris werd in juni 2003 aangesteld als Managing Director van Norbord’s European Operations en werd in 2005 aangesteld tot Senior Vice President, European Operations. Voorafgaand aan deze aanstellingen was hij vijf jaar lang Site Director bij de South Molton fabriek van Norbord. Voordat hij zich aansloot bij Norbord, had Karl bijna 15 jaar ervaring opgedaan in de conversiesector van de paneelindustrie, met senior functies in operations, beheer van de toeleveringsketen en tot slot als Managing Director van één van de  toenmalige klanten van Norbord. Karl heeft een diploma van de Oxford University in Groot-Brittannië.

Alan McMeekin

Vice President, Finance and Operations Director

 

Alan McMeekin sloot zich in 1999 aan bij Norbord. Tijdens zijn tewerkstelling bij het bedrijf bekleedde hij senior functies, waaronder Financial Controller en Finance & Logistics Director. Alan deed als gekwalificeerde register-accountant voorheen loopbaanervaring op in de engineering- en auditingsector. In zijn huidige functie draagt hij de algemene verantwoordelijkheid voor de bedrijfs- en financiële prestatie van de vier Europese locaties van Norbord, waar meer dan 900 personeelsleden werken. Alan is getrouwd en heeft twee kinderen.

George Webb

Purchasing Director

 

 

 

 

 

 

 

 

Steve Roebuck

Directeur - Environment, Health, Safety and Human Resources

 

Steve Roebuck sloot zich in 1999 aan bij Norbord en bekleedde functies in het seniormanagement, waaronder de functie van Group Technical Manager en Directeur van Health, Safety & Environmental Affairs. Steve is als register-ingenieur met uitgebreide ervaring in de paneel- en papiersectoren, in het bezit van een honours graad in Materiaalwetenschap en Technologie. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen en doet graag aan sport. Hij is niet alleen coach voor het jeugdvoetbal, maar ook Directeur van de Raad van beheer voor kanosport in Schotland. Hij is ook een gedreven Manchester United-fan en fan van het England Cricket-team.

Themia Hastie

General Manager - Supply Chain & IT

 

Themia Hastie kwam in 1999 opnieuw bij Norbord werken in de functie van Group IT Manager met verantwoordelijkheid voor Europese IT-activiteiten. In 2006 werd Themia aangesteld als General Manager - Supply Chain & IT met een algemene verantwoordelijkheid over de logistieke operatie verdeeld over de drie platenproducerende faciliteiten van Norbord. Themia, die uitgebreide ervaring heeft als een IT-consultant, werkte in de productie-, vrijetijds- en textielsectoren. Themia is getrouwd en heeft twee zonen.

Nick Fedo

General Manager - Fabriek te Cowie

 

Nick Fedo werkt sinds 2016 bij Norbord. Hij heeft een uitgebreide carrière in de productie gehad met meer dan 38 jaar ervaring in de papierindustrie.  Hij had senior managementfuncties in operations, technical en beheer van de toeleveringsketen.

Hij werd in 2016 aangesteld als algemeen directeur van Norbord's Cowie site. Nick is getrouwd en heeft 3 kinderen.

 

 

 

Guido Kuypers

General Manager - Fabriek te Genk

 

Guido Kuypers startte in 2009 zijn loopbaan bij Norbord als productiemanager. Hij heeft meer dan 9 jaar ervaring als algemeen directeur in verschillende industrieën. Hij is ingenieur in de chemie en behaalde later een Master in Business Administration.

 

 

 

Jerry Jones

General Manager - Fabriek te Inverness

 

Jerry Jones startte in 2012 bij Norbord. Jerry heeft meer dan 23 jaar ervaring in composietpanelen sinds hij afstudeerde aan de universiteit van Mississippi met een diploma "Wood Science and Technology and Business Management". Jerry werd benoemd tot algemeen directeur op de Inverness site van Norbord in 2012 en verhuist op dat moment samen met zijn vrouw Becky en dochter Faith naar de Highlands of Scotland. Jerry en Becky hebben een andere dochter die in de US woont.  Ze zal daar een universitaire studie starten na het afstuderen van de middelbare school.

Wayne Hovord

General Manager - Fabriek te South Molton

Wayne Hovord werkt al meer dan drie decennia bij Norbord. In de loop van die periode bekleedde hij een aantal centrale posities binnen de afdelingen Financiën en Logistiek. Voordat hij aangesteld werd als General Manager bij South Molton, bekleedde hij een aantal jaar de functie van Financieel controleur in de vestiging. Wayne heeft een diploma in Boekhouding.

 

Senior Commercial Management Team

 

 

Maurice Fitzgibbon

Sales Director
 
Maurice Fitzgibbon startte in 1992 bij Norbord, nadat hij eerst 12 jaar gewerkt had bij Tarmac Plc als Sales Director van de afdeling Roofing Products. Tijdens zijn carrière bij Norbord was hij mede verantwoordelijk voor de uitgebreide levering van Norbord producten aan heel wat Britse marktleiders op het gebied van bouwmaterialen, doe-het-zelf-kleinhandel, nationale woningbouw en meubelproductie. In het bijzonder de Britse bouwhandel, waar hij nu meer dan 30 jaar ervaring heeft. Naast zijn functie als Sales Director is Maurice een curator van de Norbord Pension Fund en een actief lid van de Kings Park Community Council in Stirling waar hij woont.
 

Andrew Francis

General Sales Manager

 

Andrew Francis sloot zich in 2002 aan bij Norbord en werkte als commercieel manager voor OSB en was regionaal verkoopsmanager voor de noordelijke regio, voordat hij zijn huidige functie opnam. Andrew heeft meer dan 20 jaar ervaring in de bouwmaterialensector en werkte binnen de bedrijfstakken kleinhandel, handel en management. Andrew is getrouwd, heeft twee kinderen, heeft een certificaat in Bedrijfsmanagement en is een Partner van het Institute of Wood Science. Hij gaat graag mountainbiken en klimt op de fiets telkens wanneer hij de kans krijgt

 

Reiner Kohlwey

General Sales Manager (Duitsland)

 

Reiner Kohlwey startte in 1991 bij Norbord in 1991 en werkte er 10 jaar lang.  Hij was daar toen OSB de eerste keer in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland werd gepromoot. Na een pauze van 7 jaar is Reiner in 2008 opnieuw bij Norbord als marktmanager voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Zijn ervaring in de houtindustrie begon in 1980 toen hij werkte voor een houthandel en timmerbusiness.  De houtindustrie heeft het grootste deel van zijn carrièrebepaald.  Hij heeft een diploma van verkoop en marketing.

Reiner is getrouwd en heeft twee jongens.  Hij geniet van winterse skiën en zoekt, waar mogelijk, de zon op in de zomer.

 

Mark Popplewell

General Sales Manager

 

Mark Popplewell ging in 1992 van start bij Norbord als General Sales Manager voor de Valorisatieproducten die geproduceerd worden in South Molton. Daarvoor had hij veel verkoopservaring opgedaan in de verpakkingssector waarbij hij in verschillende industrieën actief was. Mark studeerde af van de Manchester University met een honours graad in managementwetenschappen. Hij is een overtuigd supporter van lokale sportclubs.

 

Linda Hovord

Manager - Marketing en Key Accounts

 

Linda Hovord werkt al sinds 1991 bij Norbord en werd aangesteld als European Marketing Manager in 2005. Drie jaar later werd haar rol uitgebreid met onder andere het beheer over de key account managers voor de bouwsector. In de periode die Linda doorbracht bij Norbord, was ze ook verantwoordelijk voor belangrijke accounts uit de retailsector. Linda is een vakkundig en ervaren marketeer en ze runde haar eigen bureau voordat ze bij Norbord kwam werken. Haar bureau was gespecialiseerd in marketingstrategie en communicatie. Ze heeft een diploma in Bedrijfsstudies, met marketing als hoofdvak.